2013. április 8., hétfő

Rántotta wrap

Egyszer valahol azt olvastam, ha úgy gondolod, egy recept nem is igazi recept, akkor ez így is van: az nem recept. Talán ez sem recept, csak egy ötlet. De annak, szerintem remek :)

Férjem egyetlen nyűge a paleoval szemben, hogy hiányzik belőle az a fajta gyors kaja, amit a szendvics jelent. Hogy megéhezel és fogsz egy kenyeret vagy valami ahhoz hasonlót, megpakolod mindennel és már mehetsz is enni. A paleoban szinte mindent magadnak készítesz, így - ha eszel - a paleo kenyeret is. Nos, ez az, amit én nem szoktam sütni. Azt meg nem lehet állítani, hogy széles körben elterjedt volna és bárhol lehetne venni. Tehát nálunk nincs szendvics. 

Ennek, illetve a wrap kiváltására próbáltam ki egy este a rántotta wrap-et, ami véééééégtelenül egyszerű, olyannyira, hogy nem írok hagyományos receptet :)

Egy tojást üss fel, verj fel annyira, amennyire a rántottához tennéd, majd egy vékonyan kizsírozott palacsinta sütőben süsd ki, mint egy palacsintát. Egy wrap = egy tojás. 
Az elkészült "rántottát" töltsd meg mindenfélével, ahogy egy wrap-pel tennéd és csavard fel. 

Szerintem tökéletesen helyettesíti a wrapet. Lehet uzsonnára vagy útravalónak csomagolni és persze gyorsan kész van. 


Tejérzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 
Glutén érzékenyeknek:  Élvezd az ételt úgy, ahogy van.  
Paleosoknak: 
Élvezd az ételt úgy, ahogy van. 

9 megjegyzés:

jutkaditka írta...

Tényleg remek ötlet!

Paleo Család írta...

Persze, hát a gondolatnak teremtő ereje van. Ha úgy gondolod, akkor az úgy van. Én meg azt gondolom, hogy ez nagyon jó ötlet. Köszi!
Bogyó

Névtelen írta...

Nagyon finom reggelit csinaltam az otleted alapjan! Koszonom a tippet! Virag

Rita írta...

Én még csak most szemezek a paleoval és pont ugyanez a problémám, hogy ha rámtör az éhség, későn esek haza, stb, akkor mit lehetne hirtelenjében enni, ami paleo. Úgyhogy nagyon örülök, hogy ezt leírtad :)

Pettycicuk írta...

Szia! :)

Megemlítettelek a blogomon és linkeltem ezt a wrapot is. :)

Szép napot neked!

Betty

Névtelen írta...

Kedves webmester,


Észrevettük, hogy sok finom egészséges receptek talállhatók a blogodon, és egyúttal szeretnénk bemutatni neked az új honlapunkat, http://www.osszesrecept.hu/ ahol a felhasználók válogathatnak több mint 85 000 összegyüjtött receptek közül. Mivel én magam is az egészséges táplállkozás híve vagyok, hiányosnak tartom oldalam, és szeretném kibővíteni ilyen receptekkel is. Az oldalon szintén talállható egy rangsor a leggyakrabban látogatott blogokról. Ha hozzácsatolod a te blogodat is, mi indexeljük a recepteket, és a felhasználók ezután receptjeidet könnyen megtalállják a keresőnk segítségével, majd a recept klikkelése után átirányítja őket a te blogodra. Tehát egyre több látogatód lesz az oldalon. Ne aggódj, minden teljesen ingyenes.

Osszesrecept.hu testvéroldalai megtalállhatók világszerte. Nagyon örülnénk, ha a te blogod is része lenne ennek a nagy családnak.

Ha bármilyen kérdésed van, kérem lépj velünk kapcsolatba, szivesen segítünk bármivel.

Üdvözlettel,
Zsoldos Tünde

info@osszesrecept.hu

Névtelen írta...

Szia!

Szeretném megkérdezni, hogy hol veszed meg az édesőtőket? Pl a nyírfacukrot kerestem a wooliba, colesba, de nem találtam. És a többit? Xilit, stevia?
Köszönöm előre is válaszodat!!!
Kata

Alexandra írta...

Szia Kata,
A nyírfacukrot (=xilit, angolul Xylitol) health food store-okban veszem, a Stevia cseppet is, bár azt rég nem használom.
A Natviat (stevia + erythritol) a Wooliesban veszem, de úgy tudom, a Coles-nál is van.
Erythritolt is lehet már venni, Norbu márkanéven. Ugyanaz a cég csinálja, amelyik a Natviat. Ezt is a Wooliesnál veszem.
A kókuszcukrot is csak health food store-okban lehet beszerezni.

Linda írta...

Szia, baromira tetszik a cikk :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...